Dag 10 van het EK: Wisselbeleid nekt mogelijk België

24 juni 2016, 14:17

Op de tiende dag van het Europees kampioenschap in Frankrijk kreeg scheidsrechter Björn Kuipers te horen welke wedstrijd hij als volgende moet leiden met zijn team, terwijl België moet vrezen voor het wisselbeleid van Italië, Hodgson een contractverlenging niet cadeau krijgt en het gedrag van supportersgroepen van drie landen onderzocht wordt door de UEFA.

Kuipers krijgt weer een mooie pot op het EK

Kuipers

Kuipers

België moet vrezen door wisselbeleid Italië

Hoewel het na de wedstrijd tegen Ierland (3-0 winst) hosanna was in het Belgische kamp, moet de formatie van Marc Wilmots nog wel vrezen voor uitschakeling op het EK. Omdat Italië al zeker is van groepswinst, overweegt Antonio Conte nagenoeg zijn hele elftal rust te gunnen tegen Ierland aankomende woensdag. Dat is slecht nieuws voor België, aangezien het bij een nederlaag tegen Zweden en een zege van de Ieren op Italië uitgeschakeld is op het toernooi. België moet daardoor minimaal een punt halen om directe eliminatie af te wenden.

Duidelijke doelstelling voor Hodgson

De prestaties van Engeland op het EK in Frankrijk bepalen ook de toekomst van Roy Hodgson als bondscoach. De oefenmeester beschikt over een aflopend contract en een nieuwe verbintenis komt niet aanwaaien voor de eindverantwoordelijke. Hij zal met de Engelsen minimaal de halve finale moeten bereiken om een contractverlenging af te dwingen. Engeland staat er momenteel goed voor in de groep. Na twee wedstrijden beschikt de enclave van Hodgson over vier punten en volstaat een gelijkspel in de laatste speelronde om de achtste finale te bereiken.

Onderzoek naar supporters van drie landen

Het gedrag van supporters blijft dit toernooi de gemoederen bezig houden. De UEFA heeft er zijn handen vol{image[310932][right-half][]}aan. Ditmaal gaat de Europese voetbalbond het gedrag van supporters van België, Hongarije en Portugal onderzoeken. Fans zouden zich hebben misdragen in de EK-stadions, waardoor een disciplinaire procedure in gang is gezet. Supporters van België hebben tijdens het duel met Ierland vuurwerk afgestoken en op het veld gegooid. In het geval van Portugal gaat het om fans die tijdens het duel met Oostenrijk het veld betraden, bij Hongarije gaat het om het afsteken van vuurwerk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen