Frankrijk en Zwitserland scoren niet en bekeren verder

19 juni 2016, 23:06

Frankrijk en Zwitserland hebben zondagavond de groepsfase van het EK afgesloten met een doelpuntloos gelijkspel: 0-0. Door de puntendeling gaan Les Bleus als koploper van groep A door naar de volgende ronde. De Zwitsers eindigen als runner-up en hebben zich daardoor ook verzekerd van een plaats bij de laatste zestien.

Beide ploegen wisten op voorhand dat ze aan een punt voldoende hadden om hun doel te bereiken en dus leek een salonremise op de loer te liggen. Daar was echter geen sprake van, want zowel Frankrijk als Zwitserland ging in een attractieve wedstrijd voor de winst. De Fransen, waar onder meer uitblinkers Dimitri Payet en N'Golo Kanté rust kregen, raakten wel drie keer de lat, maar gescoord werd er niet.

In een amusante eerste helft liet ook André-Pierre Gignac zich gelden. De spits was beweeglijker dan Olivier Giroud in de vorige duels was en Gignac zorgde geregeld voor dreiging. Aan de andere kant lieten de Zwitsers zich ook niet onbetuigd. Uit een hoekschop kreeg Zwitserland na tien minuten de eerste kans van de wedstrijd, maar een kopbal van Fabian Schär kon met moeite weggewerkt worden door de Fransen. Ook Breel-Donald Embolo, die Haris Saferovic verving, kon in kansrijke positie niet raak prikken.

Na rust nam Zwitserland het initiatief over zonder daarbij grote mogelijkheden te creëren. Antoine Griezmann{image[310939][right-half][]} kreeg na een mooie combinatie met Gignac de eerste kans van de tweede helft, maar de aanvaller schoot recht op Sommer. Daarna gebeurde er een tijd vrijwel niets, totdat Payet nog een half uurtje mocht meedoen. Na een lange rush van Moussa Sissoko raakte de ingevallen smaakmaker met een fijne volley de onderkant van de lat. Omdat een poeier van Payet even later naast het doel zeilde, werd het net vanavond door niemand gevonden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen