(advertorial)- Hoe bereik je de absolute top?

23 juni 2016, 10:00   Bijgewerkt: 20 juni 2016, 14:02

De voetballers op dit Europees kampioenschap in Frankrijk hebben één ding gemeen: ze zijn gezegend met een bovengemiddelde hoeveelheid talent. Maar talent alleen is niet genoeg om de top te halen. Wie denkt dat hij daarop kan teren, valt snel af. Iedereen, ook de meest getalenteerde voetballers, moeten keihard werken om topfit te zijn en alle fysieke uitdagingen aan te kunnen.

Dat geldt niet alleen voor voetballers, maar eigenlijk voor alle topsporters. Talent is leuk, maar wie een topprestatie wil leveren moet zichzelf daarvoor fysiek en mentaal klaargestoomd hebben. Die topsporters zijn niet alleen te vinden op het EK voetbal, in de Tour de France, op het Formule 1-circuit of atletiekbaan, maar ook bij het Korps Commandotroepen, de Special Forces van Defensie.

Menig jongen droomt ervan: deel uitmaken van het link,_blank,Korps Commandotroepen], een elite-eenheid van Defensie. Al jaren staan de kandidaten in de rij, maar niet iedereen beseft wat nodig is om te slagen bij de Special Forces van Defensie. Onvoldoende getraind of onvoldoende fit, fysiek en/of mentaal, verschijnen kandidaten bij de selectieprocedure, waar alleen de allersterksten overblijven.

Voor iedereen die graag bij het Korps Commandotroepen wil, heeft Defensie nu iets nieuws: een speciale trainingsapp. Deze app, de KCT, bevat een trainingsschema van zes weken dat opbouwt in kracht en conditie. Denk jij dat het Korps Commandotroepen iets voor je is? Met de app kan je zelf ontdekken of je fysiek én mentaal fit genoeg bent om kans te maken op een plek bij het elitekorps van de Nederlandse krijgsmacht. Centraal staat een fysiek trainingsschema waarmee je in zes weken tijd je conditie en kracht kan verbeteren. Duidelijke instructievideo's zorgen ervoor dat alle oefeningen correct worden uitgevoerd. Maar behalve fysiek daagt de app gebruikers ook mentaal uit. Via speciale 'mentale missies', die kunnen worden vrijgespeeld door de fysieke trainingen goed te doorlopen, krijgen gebruikers inzicht in welke eigenschappen ze in de basis moeten bezitten om Commando te kunnen worden. En dat ze hiervoor ook sterk tussen hun oren moeten zijn.

Denk jij klaar te zijn voor de uitdagingen van het link,_blank,Korps Commandotroepen]? Laat het zien via de app en daag je vrienden uit. Ontdek of in jou een echte topsporter schuilt!

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen