Van Bronckhorst: "Gouden bal voor Iniesta zou terecht zijn"

21 juni 2016, 08:31

Spanje maakte indruk tegen Turkije met flitsend spel, onder aanvoering van Andrés Iniesta. De middenvelder van FC Barcelona was de drijvende kracht achter het vloeiende positiespel van de Spanjaarden, dat aan de basis stond van de 3-0 overwinning. Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst speelde nog met Iniesta samen en keek de beelden van de wedstrijd tegen Turkije vanaf zijn vakantieadres via internet terug.

In Van Bronckhorsts tijd bij Barcelona was Iniesta nog niet altijd basisspeler. "Maar het was toen wel al duidelijk hoe fantastisch hij kon voetballen", aldus de Feyenoord-coach tegenover Metro. "Op trainingen daagde ik mezelf uit door de bal van Iniesta af te willen pakken. Dat lukte uiteraard vaker niet dan wel. Het lijkt wel of hij met ogen in zijn achterhoofd speelt. Zodra hij de bal ontvangt heeft hij het hele veld al gescand. Hij weet precies wie vrij staat, welke tegenstander druk zet, wie diep gaat, noem alles maar op. Hij is verreweg de compleetste voetballer met wie ik samen heb gespeeld."

Bert van Marwijk opperde bij de NOS om Iniesta dit jaar de Ballon d'Or te gunnen, voor de beste speler ter wereld. "Dat zou heel erg mooi en terecht zijn", vindt Van Bronckhorst. "Ronaldo en Messi zijn natuurlijk de beste spelers ter wereld, maar Iniesta toont ook elke wedstrijd zijn wereldklasse. Het is ongelooflijk dat hij zo constant presteert, ook al wordt hij een dagje ouder. Bij de meeste spelers wordt het op een gegeven moment allemaal iets minder, maar daar heeft hij geen last van. Zijn spel is gebaseerd op inzicht en techniek, die twee dingen verleer je niet."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen