Slutsky zelfkritisch: "Iemand anders moet het overnemen"

21 juni 2016, 09:07

Rusland beleefde een zeer teleurstellend Europees kampioenschap, met slechts één punt uit drie wedstrijden. Tegen Engeland maakten de Russen in de absolute slotfase nog gelijk, maar de duels met Slowakije en Wales gingen verrassend verloren. Het verleidde bondscoach Leonid Slutsky tot een pittige zelfevaluatie.

"Ik wil graag mijn excuses aanbieden aan de Russische supporters, zowel de fans in het stadion als de mensen die thuis voor de buis zaten. Zij verdienen dit niet", zo gaf Slutsky aan op de persconferentie na de wedstrijd. "Ik neem hiervoor de verantwoordelijkheid. Ik had genoeg tijd om de juiste spelers te vinden, dus dat we geen succes hadden is mijn fout."

Over twee jaar vindt het wereldkampioenschap plaats in Rusland, maar dan zal Slutsky, afgaande op zijn uitspraken, geen bondscoach meer zijn. "Iemand anders zou het stokje over moeten nemen op weg naar dit belangrijke eindtoernooi."

Toch zag Slutsky, die tevens trainer is van CSKA Moskou, nog wel een lichtpuntje. "We hebben ons in elk geval wel gekwalificeerd voor het EK. Misschien blijkt dat uiteindelijk nog wel een positieve ervaring, omdat de spelers dingen hebben opgestoken die ze in 2018 weer kunnen gebruiken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen