Hodgson oneens met kritiek: "Had Rooney wel gescoord?"

21 juni 2016, 09:51

Roy Hodgson voerde gisteren (maandag) tegen Slowakije maar liefst zes wisselingen door in de basiself. Omdat Engeland nog niet verzekerd was van de volgende ronde, leverde hem dat in eigen land behoorlijk wat kritiek op. Hodgson is het daar niet mee eens en benadrukte nogmaals dat Engeland in alle drie de duels domineerde.

"Had het uitgemaakt als ik Wayne Rooney had opgesteld? De kans is klein dat hij had gescoord vanaf zijn positie", doelde Hodgson tegenover de toegestroomde pers op zijn nieuwe rol als linkshalf. "En ook Delle Alli, Harry Kane scoorden niet als invaller, terwijl ze daarvoor wel de kansen kregen. Bovendien: iedereen heeft het over zes wisselingen. Maar we eindigden het duel tegen Wales met Daniel Sturridge en Jamie Vardy voorin, dus eigenlijk waren het er maar vier."

"Je kunt niet meer doen dan domineren zoals wij deden. Wanneer speelde Engeland voor het laatst drie zulke dominante wedstrijden op rij? Het was zelfs een beetje beschamend: elk duel was het aanval tegen verdediging. Vroeg of laat worden we beloond voor ons goede spel en zullen die ballen er wél invliegen", zo refereerde Hodgson aan de vele gemiste kansen.

Door het gelijkspel (0-0) tegen Slowakije en de zege van Wales op Rusland eindigde Engeland als tweede in de groep. Daardoor wacht in de kwartfinale mogelijk Frankrijk, een van de titelfavorieten. "Maar wij zijn voor niemand bang. Ik draai het liever om: niemand speelt graag tegen Engeland."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen