Van Bronckhorst: "Hadden anders moeten communiceren"

21 juni 2016, 13:01

Giovanni van Bronckhorst beleefde het afgelopen jaar zijn eerste seizoen als hoofdtrainer van Feyenoord en kende hoogte- en dieptepunten. De Rotterdammers wonnen de beker, maar verloren in de competitie ook zevenmaal op rij. Bovendien werd Marko Vejinovic bedreigd in zijn eigen huis.

"Hij was vorig seizoen een belangrijke aankoop en is een voorbeeldige prof", aldus Van Bronckhorst in gesprek met Helden. "Ik had er moeite mee hem te passeren in misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het seizoen, voor de beker tegen Ajax. Vejinovic is een voetballer pur sang, dat zag je al op de eerste training. Nu moet hij met de druk leren omgaan die er bij Vitesse niet was, zoals de volle Kuip, de supporters, de media-aandacht."

De trainer van Feyenoord ging ook in op Dirk Kuyt, die ondanks zijn negentien goals en tien assists behoorlijk veel kritiek kreeg gedurende het afgelopen seizoen. "Hij was de belangrijkste speler in goals en assists, maar kreeg niet altijd de waardering. Je doet het blijkbaar niet snel goed. Dirk heeft het gelukkig heel goed gedaan, daarom ben ik zo blij dat hij doorgaat. Wat had een speler afgelopen seizoen meer moeten brengen dan hij? Ik wist al heel lang dat hij door wilde gaan. De zogenaamde twijfel over zijn contractverlenging was meer iets voor de media."

Tijdens het seizoen kwam Dick Advocaat de technische staf ondersteunen. "Kijk, tijdens die reeks van zeven nederlagen moest er iets gebeuren, even de aandacht op iets anders vestigen. Ik heb samen met de clubleiding besproken hoe we dat konden doen. En zo ­kwamen we bij Dick, ook omdat hij geen club had. Ik heb er geen spijt van, maar als ik terugkijk, hadden we het anders moeten doen, met minder media-aandacht."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen