Ibrahimovic stopt na Euro 2016 bij Zweedse ploeg

21 juni 2016, 16:13   Bijgewerkt: 21 juni 2016, 17:24

Voor de mensen die hoopten dat Zlatan Ibrahimovic ook na het EK 2016 nog de nationale ploeg van Zweden zou vertegenwoordigen, is er slecht nieuws te vermelden. De topspits heeft dinsdagmiddag op een persconferentie aangekondigd dat hij na het eindtoernooi in Frankrijk een punt zal zetten achter zijn interlandloopbaan.

"Ik zal mijn interlandcarrière beëindigen na Euro 2016", waren de woorden die Ibrahimovic op de persbijeenkomst sprak. Met Zweden bezet hij momenteel op het EK de derde plaats in Groep E, achter Italië (zes punten) en België (drie punten). Zlatan en co staan na twee duels op één puntje en hebben zodoende een goed resultaat nodig in laatste groepsduel met België, om nog door te kunnen gaan naar de knock-outfase. "Hopelijk wordt dat niet mijn laatste wedstrijd voor Zweden. Ik wil niet eindigen met een teleurstelling. Dat wil ik nooit."

Het besluit betekent dat Ibrahimovic geen acte de présence zal geven op de Olympische Spelen van komende zomer in Rio de Janeiro. Ook krijgt het Nederlands elftal in de kwalificatiecampagne voor het WK 2018 niet te maken met Ibrahimovic. Oranje zit in de voorrondes ingedeeld met Zweden, Frankrijk, Bulgarije, Wit-Rusland en Luxemburg.

Ibrahimovic vertrekt deze zomer bij Paris Saint-Germain. Hoewel veelvuldig gesteld wordt dat de Zweed naar Manchester United zal verkassen, is deze transfer nog niet officieel gemaakt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen