Van Oostveen: 'geen juridische gronden' voor Superboeren

21 juni 2016, 16:24

De Graafschap schuift met Bert van Oostveen om tafel om het over de vervelende en slepende situatie rond de voorgestelde en uiteindelijk afgeblazen degradatie van FC Twente en de bijbehorende Doetinchemse consequenties te hebben, maar de directeur betaald voetbal van de KNVB waarschuwt alvast dat er waarschijnlijk weinig aan de gang van zaken te doen is voor De Superboeren.

Lange tijd leek De Graafschap ondanks haar uitschakeling in de play-offs om promotie/degradatie door Go Ahead Eagles toch in de Eredivisie te mogen blijven, aangezien de licentiecommissie van de KNVB wilde dat Twente haar licentie kwijtraakte en vervolgens met een nieuwe licentie zou instromen in de Jupiler League. De Tukkers verloren een kort geding tegen dit voorstel, maar hadden later wél succes bij de beroepscommissie van de voetbalbond. Dat houdt in dat Twente behouden blijft voor de Eredivisie en dat De Graafschap dus na de zomer veroordeeld is tot de Jupiler League.

Dat vindt men in Doetinchem onrechtvaardig, waardoor er een gesprek met Van Oostveen wordt aangegaan. Het doel: hulp vragen. Bovendien vormt het gesprek een voorbode op eventuele juridische stappen, waarover De Graafschap al in gesprek is geweest met advocaten, de Raad van Commissarissen en de aandeelhouders. Van Oostveen gaat een kop koffie drinken met de nummer zeventien van het afgelopen eredivisieseizoen, maar kan niks beloven.

"Wat we van plan zijn met De Graafschap? Niks. Ik heb ze uitgenodigd voor een kop koffie. Ik lees net als jullie dat er iets leeft. Dat wil ik dan graag van ze horen", zegt Van Oostveen tegen Voetbal International. "Ik zie geen juridische gronden, ze moeten me maar uitleggen wat ze bedoelen. En ja, natuurlijk begrijp ik de emotie. Daarom is het goed dat we van de week om tafel zitten."

Een extra club in de Eredivisie lijkt er voor De Graafschap dan ook niet in te zitten. "Ik hoor verhalen over een negentiende plek in de Eredivisie. Ik zie daar geen juridische gronden voor", reageert Van Oostveen, die de kans op een financiële compensatie ook niet groot acht. "Dat lijkt me ook niet gegrond. Ze zijn gedegradeerd. De Graafschap had alle onzekerheid kunnen voorkomen. Ze hadden kunnen zeggen: wij zijn gedegradeerd. Dan hadden wij Leeuwarden gebeld.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen