Clubhopper uit Estland strijkt neer bij Go Ahead Eagles

21 juni 2016, 16:36   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Om zich staande te kunnen houden in de Eredivisie, is het deze zomer voor Go Ahead Eagles zaak om de selectie te injecteren met de nodige kwaliteit. En na Joey Suk, Kevin Brands, Sander Fischer en Sam Hendriks is er opnieuw een versterking neergestreken op de Adelaarshorst. De 25-jarige Henrik Ojamaa heeft een tweejarig contract getekend in Deventer, met een optie voor nog een jaar.

Ojamaa is de afgelopen jaren een heuse clubhopper gebleken en hoopt zich nu in Deventer te kunnen settelen. Hij verdiende eerder zijn brood in Engeland, Duitsland, Noorwegen, Schotland, Finland, Polen en Oostenrijk. Wacker Innsbruck is de laatste club waar de aanvaller uit Estland onder contract stond. In het seizoen 2010/2011 speelde hij nog even op huurbasis voor Fortuna Sittard.

De Est heeft een bijzondere weg bewandeld, weet hij zelf ook. "Als jonge jongen ben ik vanuit Estland vertrokken naar Derby County. Daarna heb ik vele voetballanden aangedaan. Overal heb ik ervaring opgedaan en me verder kunnen ontwikkelen. Ik heb in de voorronde van de Champions League gespeeld, in de groepsfase van de Europa League, ben Pools kampioen geworden met Legia Warschau en heb 23 interlands gespeeld. Ik ben ontzettend blij dat ik al die ervaring nu mee kan nemen naar Deventer", stelt de Eagles-aanwinst.

Technisch manager Dennis Bekking ziet het heilige vuur bij Ojamaa. "We hebben Henrik een aantal keer bekeken. We zagen een multi-inzetbare speler met een geweldig karakter. Een jongen met snelheid, kracht en diepgang. Op relatief jonge leeftijd heeft Henrik al zo ongelofelijk veel ervaring opgedaan. Soms had hij pech met een clubkeuze en speelde hij even niet, maar je ziet ook aan zijn statistieken: geef hem vertrouwen en hij betaalt het terug", aldus Bekking op de clubwebsite.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen