Polen op gelukkige wijze langs buurman Oekraïne

Jw
21 juni 2016, 20:02

Polen heeft zich geplaatst voor de achtste finales van het EK. Zonder te imponeren slaagde het keurkorps van bondscoach Adam Nawalka er in buurland Oekraïne van zich af te schudden: 0-1. Invaller Jakub Blaszczykowski maakte de enige treffer van de wedstrijd.

Oekraïne speelde vooral een uitstekende eerste helft. Andriy Yarmolenko, de sterspeler van Dinamo Kiev, was op dreef, maar had het vizier niet op scherp staan. De 26-jarige dribbelaar kwam oog in oog te staan met de Poolse doelman Lukasz Fabianski, maar miste pijnlijk. Dat kon trouwens ook gezegd worden over Robert Lewandowski, die opnieuw een slechte indruk maakte. De aanvoerder van Polen werd al vroeg in de wedstrijd vrijgezet voor het doel, maar hielp een grote kans om zeep.

In de tweede helft bleek de invalbeurt van Blaszczykowski een gouden zet. De 30-jarige aanvaller, die dit seizoen op huurbasis uitkwam voor Fiorentina, kreeg veel tijd in het strafschopgebied van Oekraïne en profiteerde daar met een diagonaal schot in de kruising optimaal van (0-1).

Oekraïne zette in het vervolg nog wel aan, maar Polen hield het doel met vlieg- en stuntwerk schoon. Vooral de Poolse verdedigers vielen op met tackles, waarmee ze schoten op doel voorkwamen. Hoewel Duitsland en Polen in punten gelijk zijn geëindigd, zijn de Duitsers groepswinnaar geworden dankzij een beter doelsaldo.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen