Gretige Turken sturen Tsjechië op karakter naar huis

22 juni 2016, 09:37

Turkije stond aan de rand van de afgrond, maar is nog niet uitgeschakeld. Dankzij een overtuigende 0-2 overwinning op een teleurstellend Tsjechië heeft het nu drie punten en blijft het hopen op een plek in de achtste finale.

Iedere voetballiefhebbers verheugde zich op voorhand natuurlijk op de kraker tussen Spanje en Kroatië. Maar qua belangen was het absoluut de andere wedstrijd in poule D die de aandacht trok.

Maar in de kwalificatiereeks was duidelijk te zien dat de selectie van Turkije op zijn best is op de momenten dat het moet. Zo werd het Nederlands elftal nog overtuigend en verdiend verslagen. Tegen Tsjechië moest het wel al vroeg in de wedstrijd een paar kansen incasseren via Jaroslav Plasil en Pavel Kaderabek, maar vervolgens nam het meer initiatief om zelf te domineren. En dat leidde tot de 0-1 via de schoen van Burak Yilmaz. Het talent Emre Mor (18), dat onlangs tekende bij Borussia Dortmund, legde de bal precies goed klaar bij de eerste paal, waarna de spits overtuigend binnenschoot.

In de slotfase was het nog even bibberen voor de Turken, die een tegengoal niet bepaald konden gebruiken als het straks om het doelsaldo gaat tussen de nummers drie van alle groepen. Toch hielden ze goed stand, met name dankzij een sterk keepende Volkan Babacan. Turkije moet de eindstand in de overige poules nu afwachten, Tsjechië kan naar huis.

[photo,98692,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen