Overzicht: twee nummers drie zitten in wachtkamer

21 juni 2016, 23:51

Omdat het deelnemersveld van het EK 2016 uit 24 landen bestaat, gaan niet alleen de nummers één en twee maar ook de beste vier van de zes nummers drie verder naar de knock-outfase. Slowakije en Noord-Ierland zijn de nummers drie die zich tot dusver al geplaatst hebben voor de achtste finale, maar voor Turkije en Albanië is het nog afwachten.

Op woensdag, de laatste dag van de poulefase, vindt de ontknoping plaats. Albanië en Turkije hopen met Slowakije en Noord-Ierland naar de laatste zestien te gaan, maar zijn afhankelijk van de resultaten in de andere poules. De Turken zijn op dit moment de derde nummer drie, met drie punten en een doelsaldo van 2-4. Albanië moet serieus vrezen, aangezien het vierde staat met drie punten een doelsaldo van 1-3.

Portugal heeft momenteel twee punten uit twee duels verzameld in Groep F en kan zich tegen het reeds geplaatste Hongarije veilig spelen. Oostenrijk en IJsland kunnen ook nog derde worden, waardoor het zeer spannend zal worden. Dat geldt ook voor Groep E, waar de huidige nummer drie Zweden (één punt uit twee duels) het tegen België opneemt. Het nog puntloze Ierland treedt aan tegen het geplaatste Italië en kan ook nog derde worden. De rekenmachines kunnen er woensdag zodoende bij gepakt worden.

Bij een gelijk puntenaantal telt eerst het doelsaldo. Vervolgens is het aantal gemaakte goals doorslaggevend. Als dat ook gelijk is, dan wordt er gekeken naar het Fair Play-klassement, waarin het aantal gele en rode kaarten belangrijk is. Is dat óók in evenwicht, dan wordt de UEFA-coëfficiëntenlijst geraadpleegd.

Stand van de nummers drie

1. Slowakije 3-4 3-3

2. Noord-Ierland 3-3 2-2

3. Turkije 3-3 2-4

4. Albanië 3-3 1-3

5. Portugal 2-2 1-1

6. Zweden 2-1 1-4

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen