Zuur verlies voor Spanje: "Dit is niet de ideale weg"

22 juni 2016, 08:12

Door een pas laat tot stand gekomen nederlaag tegen Kroatië (2-1) wacht voor Spanje een krachtmeting met Italië in de achtste finale van het EK 2016. Maar niet alleen de Italianen zijn een gevestigde naam aan de kant van het schema waarin Spanje zit. Ook Engeland, Duitsland en Frankrijk bevinden zich in dezelfde zijde van de knock-outfase, waardoor er een 'klein' land via de andere kant van het schema naar de finale kan doorstomen.

De Spaanse bondscoach Vicente del Bosque baalt stevig van de tweede plek in Groep D en beseft dat het voor de titelverdediger nu een stuk lastiger zal worden om de kwartfinale te bereiken. "Het is irritant, maar we zijn nog niet uitgeschakeld. Het is niet de ideale weg, maar je weet nooit waar het echte gevaar zich bevindt in zo'n toernooi", aldus Del Bosque tegen Spaande media.

"We moeten vooruit kijken, ook al is deze weg niet ideaal. We wilden graag eerste worden, maar dat is niet gelukt", vervolgt Del Bosque, die dat geen schande vindt. "Kroatië is één van de beste nationale ploegen, dat heb ik eerder ook al aangegeven. Ze hadden vijf mutaties aangebracht, waardoor het team fris voor de dag kon komen. Ze hebben het erg, erg goed gedaan", concludeert de bondscoach van Spanje.

Naast Spanje-Italië is Zwitserland-Polen al een wedstrijd in de knock-outfase die bekend is.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen