Erwin Koeman roemt vertrouwensband met Ronald

22 juni 2016, 18:15

Ronald Koeman maakt deze zomer de overstap van Southampton naar Everton en dat doet de Nederlandse manager niet alleen. Zijn broer Erwin Koeman blijft ook bij The Toffees aan diens zijde staan, wat ook geldt voor fitnesscoach Jan Kluitenberg. De samenwerking tussen de gebroeders Koeman was de afgelopen jaren uitstekend en Erwin vindt dat de vertrouwensband tussen de twee coaches hieraan ten grondslag ligt.

"Onze samenwerking is niet alleen uniek omdat ik zijn broer en assistent ben, maar ook omdat hij mij blind kan vertrouwen", zegt Erwin op de website van Everton. "Dat is het belangrijkste om te hebben, als manager zijnde. We denken hetzelfde over voetbal, maar zijn wel verschillend in andere dingen. Dat kan echter een goed iets zijn", verzekert de rechterhand van Ronald.

"We werken als technische staf echt als een team, Ronald heeft goede mensen om zich heen gekozen. Bovendien geeft hij ons de ruimte om onze taken uit te voeren op het veld. Het is belangrijk dat we hierin op dezelfde golflengte zitten", aldus Erwin. "Alles is gericht op hoe we in de wedstrijden willen spelen. Het is mooi als de trainingen leuk zijn, maar dat is niet het belangrijkste. Dat is het beter maken van de beste spelers en het presteren. Als dat ook leuk is, dan is dat een dikke plus. Maar het gaat in eerste instantie om die voetbalfilosofie."

Naast de Koeman-broers en Kluitenberg behoren ook clubmensen David Unsworth en Duncan Ferguson tot de technische staf van Everton.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen