Ierland zorgt voor megastunt en treft nu Frankrijk

22 juni 2016, 23:07   Bijgewerkt: 22 juni 2016, 23:15

Wat weinig mensen voor mogelijk hebben gehouden is toch gebeurd: Ierland is door naar de volgende ronde op het EK. Het land met de geweldige fans klopte Italië vanavond dankzij een late goal van Robert Brady met 1-0 en daardoor mag Ierland tegen gastland Frankrijk gaan spelen in de achtste finale. Door de stunt van de Ieren is Turkije nu uitgespeeld op het EK.

Het geeft maar eens aan hoe bijzonder de prestatie van Ierland is. De ploeg van Martin O'Neill speelde in de eerste speelronde gelijk tegen Zweden, om vervolgens een pak op de broek te krijgen van België. Vanavond vochten de Ieren voor elke meter en hoewel de ploeg niet geweldig voetbal liet zien, is de kwalificatie voor de volgende ronde gezien de vechtlust en de passie van het team wel verdiend. Overigens had Ierland een minuut voor het rustsignaal een penalty moeten krijgen, toen Federico Bernardeschi aanvaller James McClean opzichtig in de rug liep. De slechte Roemeense arbiter wuifde het moment weg, waar de bal gewoon op de stip had gemoeten.

Ierland deed wat het kon, al leek het er vanavond lange tijd niet in te zitten. Tekenend was het moment in de 84ste minuut, een minuut voor de goal van Brady. Wes Hoolahan had alle tijd en liep alleen op Sirigu af, maar zijn slappe poging werd gekeerd door de Italiaanse keeper. Door die misser leek het niet meer te lukken, maar dankzij een goal van Brady heeft Ierland het alsnog geflikt. Het is een prachtige stunt van Ierland, dat het nu gaat opnemen tegen thuisland en favoriet Frankrijk. Prachtig.[photo,98724,left,]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen