Kritiek op Kuipers: "Alles ging fout wat fout kon gaan"

23 juni 2016, 07:58

Hoewel Björn Kuipers bij zijn eerste wedstrijd op het EK een uitstekende indruk maakte, heeft zijn optreden bij Kroatië tegen Spanje hem veel kritiek opgeleverd. De arbiter uit Oldenzaal gaf in dat duel een onterechte strafschop terwijl bij die penalty de spelers van Kroatië te vroeg inliepen en de doelman voor zijn lijn stond. Voormalig toparbiter Mario van den Einde vreest het ergste voor zijn landgenoot.

"Zijn verkeerde beslissingen worden door de scheidsrechterscommissie onder een vergrootglas gelegd", legt hij uit in De Telegraaf. "De arbitrale uitvoering bij de penalty was niet correct met het gedrag van de keeper en inlopende verdedigers. Alles ging fout, wat fout kon gaan. Omdat het geen strafschop was voor Spanje. Die speler van Kroatië raakte David Silva met de borst en werd daarbij gelanceerd door een duwende Spanjaard. Een penalty moet honderd procent zijn en niet fifty-fifty."

Kuipers droomt er van om de finale in Frankrijk te fluiten, maar dat kan door dit optreden moeilijk gaan worden. "Spanje heeft met Villar de voorzitter van de UEFA en scheidsrechterscommissie en Nederland de vicevoorzitters Michael van Praag (UEFA) en Jaap Uilenberg (scheidsrechterscommissie UEFA) en coach van Kuipers. Het is heel ondoorzichtig hoe die lijnen lopen en hoe beslissingen op dat niveau tot stand komen. In ieder geval helpt deze fout Kuipers niet op het EK. Daarvoor hoef je geen geleerde te zijn", besluit Van den Ende.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen