Van Bronckhorst over Advocaat-inbreng: "Pertinente onzin"

23 juni 2016, 15:00

Opvallend genoeg ging het bij Feyenoord afgelopen seizoen een stuk beter toen Dick Advocaat als adviseur werd aangesteld om Giovanni van Bronckhorst te helpen. De jonge oefenmeester ontkent echter in alle toonaarden dat de ervaren coach, die nu bij Oranje actief is als assistent, de opstellingen maakte.

"Ik heb gelezen dat Dick invloed had op de opstelling, of zelfs beslissingen nam. Zelfs dat er maar één iemand besliste: Dick. Pertinente onzin. Maar mensen lezen dat en dan krijg je: zie je nu wel, hij kan het niet alleen. Ik heb nooit behoefte gevoeld zulke dingen te weerleggen", reageert de voormalig linksback tegen Helden.

"Dick kwam niet vaker dan één dag per week op kantoor. Dan analyseerden we de laatste wedstrijd, legde ik mijn tactisch plan voor de volgende wedstrijd aan hem voor en dat was het", vervolgt Van Bronckhorst. "Hij heeft nooit ­gezegd hoe of met wie ik moest spelen. En het was ook nog hartstikke leuk, ik verheugde me echt op zijn komst. Hij at mee en dan zaten we daarna met de staf ook nog over heel andere dingen te praten dan voetbal."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen