De Graafschap start kort geding tegen KNVB

Ger
23 juni 2016, 16:23

De Graafschap start definitief een kort geding tegen de KNVB. Dat heeft de directie van de Doetinchemse club besloten na een gesprek met Bert van Oostveen, directeur van de voetbalbond, naar aanleiding van de soap rond de licentie van FC Twente.

"Het was een teleurstellend, niet-constructief gesprek. Wij zien geen andere mogelijkheid dan een kort geding aan te spannen tegen de KNVB", aldus Martine Zuil, commercieel directeur van De Graafschap, op de clubwebsite. De Superboeren leken zich deze zomer, door de financiële problemen bij FC Twente, te kunnen opmaken voor een nieuw seizoen op het hoogste niveau. De beroepscommissie van de KNVB maakte echter een besluit van de licentiecommissie ongedaan, waardoor de Enschedese club toch in de Eredivisie actief blijft. Voor De Graafschap rest nu een afdaling naar de Jupiler League, maar daar legt het bestuur zich niet bij neer.

"Gezien het falen van met name de licentiecommissie van de KNVB, vinden wij, samen met onze juristen, dat wij recht hebben op een plek in de Eredivisie", stelt Zuil. "Het is gezien het licentiereglement normaal gesproken immers ondenkbaar dat er bij een dergelijk vals spel nog een plek bestaat in de Eredivisie. Dat vindt de beroepscommissie van de KNVB immers zelf ook. De KNVB denkt daar anders over. We gaan nu in een spoed kort geding vragen of de rechter opnieuw naar de gang van zaken wil kijken."

"We knokken voor onze eigen plek op het hoogste niveau, maar zeker ook ter voorkoming van een dergelijk falend systeem in de toekomst. Daar is heel voetballend Nederland namelijk de dupe van, dit mag nooit meer gebeuren", besluit Zuil.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen