Hiddink: Oranje zich moet spiegelen aan de Belgen

24 juni 2016, 09:50

Het feit dat het Nederlands elftal op het EK 2016 in Frankrijk schittert door afwezigheid, doet nog altijd een beetje pijn bij Guus Hiddink. De oud-bondscoach, die Oranje niet naar de uitgang van het labyrint kon leiden in de kwalificatiecyclus voor het eindtoernooi, is erg nieuwsgierig hoe Nederland gepresteerd zou hebben op het Europese kampioenschap.

"Ik heb de laatste wedstrijden van het Nederlands elftal uiteraard gezien. Er is weer een aantal spelers aan het teruggekomen. Het is met name fijn dat Kevin Strootman er weer bij is. Ik was benieuwd geweest wat Oranje had kunnen doen in Frankrijk", zegt Hiddink tegen Telesport over het Nederlands elftal.

Wat moet er nu gebeuren in de optiek van Hiddink? "Ik denk dat Nederland zich moet spiegelen aan België", aldus de Varssevelder. "Daar hebben ze natuurlijk veel kwaliteit. Ik denk en hoop dat we in Nederland ook weer de kwaliteit gaan krijgen om grote stappen te maken, internationaal gezien."

Ook zonder Oranje vindt Hiddink het EK zeer interessant. "De mindere ploegen hebben zich verdedigend goed kunnen organiseren", constateert de voormalig bondscoach. "Ik ben benieuwd of de individuele kwaliteit van Nederland toereikend was geweest om dat uit te spelen. Dat zie je ook bij de nog grotere ploegen. Het is moeilijk om een man uit te spelen in de laatste lijn of zelfs op het middenveld."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen