Sparta bindt jongste doelpuntenmaker uit clubhistorie

24 juni 2016, 10:59

Rick van Drongelen heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw contract bij Sparta Rotterdam, dat afgelopen seizoen overtuigend kampioen werd in de Jupiler League en komende jaargang zodoende te bewonderen is in de Eredivisie. De 17-jarige verdediger heeft tot medio 2019 getekend op Het Kasteel.

Van Drongelen kent men vooral vanwege zijn status als jongste doelpuntenmaker in de clubgeschiedenis, die hij in april vergaarde. Het talent kwam ondanks zijn jonge leeftijd al tot vijftien competitiewedstrijden voor Sparta. "Ik kijk ernaar uit om met Sparta in de Eredivisie te spelen. De club is een goede weg ingeslagen, dit wordt bevestigd door de promotie en dat de laatste maanden veel spelers langdurig vastgelegd zijn", aldus de tiener.

"Dit is voor mijn ontwikkeling dan ook de ideale club", vervolgt Van Drongelen. "Ik hoop me het komende seizoen op voetballend, mentaal en fysiek vlak te ontwikkelen en zo veel mogelijk minuten te maken, dit alles kan ik op Het Kasteel. Het afgelopen seizoen hadden we een hecht team, met de nieuwe spelers moeten we dat opnieuw vormen zodat we weer laten zien waar we toe in staat zijn."

Coach Alex Pastoor ziet veel toekomst in Van Drongelen. "We zijn erg blij dat we Rick langer aan ons hebben kunnen binden. Afgelopen seizoen heeft hij aan iedereen laten zien wat wij eigenlijk al wisten: de jeugdopleiding heeft weer een groot talent voortgebracht. Het is een speler met heel veel potentie, die zich bij Sparta in de juiste omgeving bevindt om zich verder te ontwikkelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen