Boymans verlaat Utrecht en vervolgt carrière in Dubai

24 juni 2016, 11:07   Bijgewerkt: 24 juni 2016, 11:24

Het lag al in de lijn der verwachting, maar is nu officieel geworden: Ruud Boymans gaat aan de slag in de Verenigde Arabische Emiraten. FC Utrecht heeft via de clubwebsite bevestigd dat de 27-jarige spits uit de Domstad vertrokken is en voor drie seizoenen getekend heeft bij Al Shabab, een club uit Dubai. Hij gaat daar samenwerken met Fred Rutten, die daar als coach werkzaam is.

Boymans stond nog tot medio 2018 onder contract bij Utrecht, maar was onder coach Erik ten Hag ondanks zijn scoringsdrift niet altijd zeker van een basisplaats. Onder meer in de verloren bekerfinale tegen moest hij zich tot zijn onvrede schikken in een reserverol. Door blessureleed verliep zijn periode in de Galgenwaard überhaupt al redelijk teleurstellend. Een transfer naar het buitenland zag de spits daarom als een mooie uitkomst.

"Met het vertrek van Ruud verliezen wij scorend vermogen", beseft Ten Hag op de clubwebsite. "Naast garantie op goals gaan wij de energie missen die hij aanboorde in ons elftal en de voortdurende dreiging bij de tegenstander. Desalniettemin hebben wij meegewerkt aan zijn wens om deze kans te kunnen aannemen. Wij danken Ruud voor zijn inzet en wensen hem alle succes en plezier toe bij zijn nieuwe club", aldus de keuzeheer van Utrecht.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen