VVCS na 'Brexit': "Er is nog geen reden voor paniek"

24 juni 2016, 13:23

Het feit dat Groot-Brittannië haar stekker uit de Europese Unie gaat trekken brengt veel discussie teweeg in de voetbalwereld, omdat het voor EU-spelers voor lastiger lijkt te worden om een werkvergunning te verkrijgen in Engeland. Louis Everard van de Nederlandse spelersvakbond VVCS denkt dat het echter allemaal wel mee zal vallen.

Door de huidige regelgeving moeten EU-spelers na de 'Brexit' aan vrij strenge voorwaarden voldoen om in de Premier League terecht te komen, maar Everard weigert meteen te stellen dat de gevolgen voor het voetbal zeer vervelend zullen zijn. "De gevolgen zijn lastig te voorspellen. Eerst zal er een nieuwe premier moeten komen, wegens het opstappen van David Cameron. Pas dan komen er onderhandelingen die minimaal een jaar gaan duren en intensief zullen zijn", zegt Everard tegen Voetbal International.

"Noorwegen en Zwitserland zijn ook geen lid van de EU. Maar dat wil niet zeggen dat dat je als Nederlander er niet kan werken. Er zijn goede afspraken te maken", stipt Everard verder aan. "Maar het is allemaal nog prematuur. We spreken nog met de Nederlandse politici en ook met onze Engelse collega's. Er is nog geen reden voor paniek."

Everard verwacht niet dat er een regel voor een maximum aantal buitenlanders per club zal worden ingevoerd in Engeland. "Dat zou een stap terug in de tijd zijn. Het is niet zo dat de Britten voor een isolement kiezen wat betreft vrij verkeer van arbeid."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen