Advocaat wil KNVB aanpakken: "Redelijke kans op succes"

24 juni 2016, 14:40   Bijgewerkt: 24 juni 2016, 17:59

Daags nadat bekend is geworden dat De Graafschap een kort geding start tegen de KNVB, is duidelijk geworden dat advocaat Danny Snijders van Snijders Advocaten de taak krijgt om de Superboeren te vertegenwoordigen in de rechtbank. De jurist gaat vol tegen de KNVB en in ziet mogelijkheden in de situatie. Na een ellenlange soap moet niet FC Twente, maar De Graafschap naar de Jupiler League degraderen.

Snijders draait er niet omheen, in gesprek met Regio8. "Wij zijn de hardst getroffen club door de fouten van de KNVB", zegt de advocaat, die de schuld van de teruggekregen licentie van Twente volledig bij de voetbalbond neerlegt. "Eigenlijk door een paar fouten die ze heeft gemaakt. Door in een of twee e-mails de suggestie te wekken dat FC Twente misschien in de Eredivisie zou mogen blijven. Daar is de KNVB aan gehouden door Twente, zegt de beroepscommissie en dat gaat ten koste van ons plekje. Om die miljoenenschade te beperken, vragen wij een negentiende plek in de Eredivisie."

De Graafschap zat donderdag om tafel met KNVB-directeur Bert van Oostveen, maar hield daar geen goed gevoel aan over. "Bert van Oostveen vond dat de beroepscommissie nu eenmaal een uitspraak had gedaan en dat het daarmee ophield. Hij was niet bereid om zijn eigen verantwoordelijkheid te nemen, wat ik onverstandig vind. Ik vind het slimmer als je de schade beperkt. De KNVB heeft eigenlijk een wettelijke plicht om die schade te beperken. We vragen de rechter om dat aan de KNVB uit te leggen", stelt Snijders.

Het kort geding zal een paar weken duren, verwacht Snijders. "Ik wil niet te veel speculeren over de uitkomst, maar ik schat in dat De Graafschap zeker een redelijke kans op succes heeft", aldus Snijders, die niet durft te zeggen of De Graafschap genoegen zou nemen met minder dan een eredivisieplek. "Dat is niet aan mij, maar aan mijn cliënt. Ik denk dat er niet meer of minder te eisen valt. We hebben nu alleen een kort geding. Daarna komt eventueel een bodemprocedure met een eis tot schadevergoeding, maar op dit moment is de enig denkbare eis een plek in de Eredivisie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen