'Deskundige' Chiellini laakt Brexit en noemt Spanje boeman

24 juni 2016, 15:57   Bijgewerkt: 25 juni 2016, 23:53

Giorgio Chiellini is niet alleen als international van Italië actief op het EK 2016, hij is ook bachelor in Economie. De verdediger van Juventus, die afgestudeerd is aan de universiteit van Turijn, werd op deze EK-rustdag zodoende gevraagd wat hij van de terugtreding van Groot-Brittannië uit de Europese Unie vindt.

"Het is een verhaal waar iedereen vanochtend raar van opkeek", reageerde Chiellini. "Gisteren gingen we slapen met de gedachte dat de Britten in de EU zouden blijven. Helaas is dat niet gebeurd. Mijn grootste zorg is nu dat het een domino-effect veroorzaakt in Europa. Straks gaan ze in andere landen ook een referendum organiseren. Er is hard gewerkt om één Europa te creëren, maar dit is een symbool van ontevredenheid binnen het continent", vindt Chiellini. "Ik denk overigens niet dat het de economie zal veranderen", schat de Italiaan in.

Wat voor Chiellini belangrijker is dan de 'Brexit', is de wedstrijd tegen Spanje in de achtste finales van het EK. "Spanje is sinds 2008 al onze boeman", doelt de verdediger onder meer op de met 4-0 verloren finale in 2012. "Hun gouden periode begon in 2008 met hun zege op ons in Wenen. Het is jammer dat we hun al in de tweede ronde ontmoeten, maar het is een grote uitdaging."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen