Voorzitter Spaanse competitie niet blij met 'Brexit'

24 juni 2016, 18:51   Bijgewerkt: 24 juni 2016, 22:00

Het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie zou nadelige gevolgen voor de Premier League kunnen hebben, wat de competities van andere landen juist weer ten goede kan komen. Javier Tebas, de voorzitter van de Spaanse Primera Division, staat echter niet te springen om de 'Brexit'.

"We moeten niet meteen conclusies trekken, want alles hangt af van de toekomstige afspraken en de relatie die het Verenigd Koninkrijk zal hebben met de rest van Europa. Maar ik ben totaal niet blij met de Brexit, dat meen ik", zegt Tebas tegen AS. "We moeten ook voorzichtig blijven, want de samenwerking komt niet per direct ten einde. Dat is iets wat in de komende jaren gaat gebeuren. Engeland kan afspraken maken, net als elk ander land dat geen lid is van de EU, zoals Noorwegen."

"Men gaat ervan uit dat vrij verkeer van arbeid verdwijnt, maar we moeten afwachten hoe alles uitpakt. Want in Engeland draait het voetbal een grote omzet en ze zullen proberen oplossingen te vinden. Maar nee, La Liga is er niet blij mee", vervolgt Tebas. "We willen het gat naar de Premier League dichten, maar ik wil een sterke en eerlijke strijd en ik ben blij dat nog niemand de verkeerde kant op is gegaan."

"Stel dat de Premier League de verkeerde kant op gaat, dan betekent dat niet dat La Liga beter wordt. Zo werkt het niet", stelt Tebas. "Ik wil concurrentie, hoe groter hoe beter. Anders zou onze groei kunstmatig zijn, dat zou ons alleen maar misleiden. De situatie is zorgwekkend, maar niet alarmerend. We moeten afwachten hoe zwaar de Premier League erdoor getroffen wordt. Wij willen in elk geval niet groeien omdat anderen zwakker worden. Dat zou fout zijn."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen