Koeman vindt Italië favoriet: "Spanje mist klasse"

25 juni 2016, 10:27

De absolute kraker in de achtste finales van het EK in Frankrijk is natuurlijk de ontmoeting tussen Italië en Spanje op de maandagavond. Volgens Southampton-trainer Ronald Koeman zijn de Italianen de favoriet voor de zege in die wedstrijd, omdat volgens Koeman Spanje een stuk zwakker is dan in de gloriejaren.

"Iedereen weet dat ik vanwege mijn periode bij Barcelona altijd met plezier naar het Spaanse voetbal kijk. Dat doe ik ook op dit EK. Meteen in de achtste finales krijgen we een zinderende partij, de herhaling van de EK-finale van 2012 tegen Italië. Maar na twee Europese titels vrees ik dat Spanje de klasse mist voor een derde Europese titel op rij", schrijft Koeman in zijn column in De Telegraaf. 

?"Aanvankelijk vond ik het elftal wel positief en genoot ik van de aanvallers Nolito en Morata, die frisheid toonden. Maar tegen Kroatië zag ik dat het beste eraf is bij deze eens zo grote ploeg", stelt Koeman. "Begrijpelijk, een aantal spelers is niet meer op zijn top. Spanje zal in de komende jaren nieuwe talenten moeten presenteren die in de buurt kunnen komen van mannen als Xavi, Busquets, Puyol en Iniesta."

Daarom denkt Koeman dat Italië de favoriet is voor het treffen met de regerend EK-winnaar. "Niet omdat het zo sprankelend speelt, maar omdat het elftal van Antonio Conte moeilijk is te verslaan", zegt de manager van Everton, die ook veel verwacht van Duitsland. "Daar weten ze hoe een team in een toernooi moet groeien. Daarom is Duitsland naast Italië een grote favoriet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen