Polen kwartfinalist na misser Xhaka in strafschoppenserie

25 juni 2016, 18:07

Polen heeft zich voor het eerst geplaatst voor de kwartfinales van een EK. Door in de strafschoppenreeks tegen Zwitserland geen enkele penalty te missen, mocht de ploeg van Robert Lewandowski zich de eerste kwartfinalist van het toernooi noemen. In de reguliere speeltijd had Jakub Blaszczykowski voor de 0-1 gezorgd, vlak voor het verstrijken van de negentig minuten was Xherdan Shaqiri trefzeker met een fantastische omhaal. In de verlenging werd er niet gescoord, dus eindigde het duel met strafschoppen. Daarin faalde alleen Granit Xhaka, namens Zwitserland.

Waar de Poolse verdediging in de groepsfase nog niet was geklopt, was de Zwitserse verdediging dat pas één keer overkomen. Snel in de wedstrijd gebeurde dat bijna voor een tweede keer. Djourou speelde veel te slap terug op zijn doelman Sommer, die de bal niet weggewerkt kreeg. Milik kreeg zo de kans om in het open doel te schieten, maar zijn poging ging over.

Polen had in de eerste helft het beste van het spel gehad en had slechts een paar kleine kansjes van Zwitserland doorstaan, maar moest in de tweede helft meer zijn best doen om overeind te blijven. Fabianski hield lang zijn doel schoon. Vroeg in de tweede helft bokste hij een schot van Shaqiri uit het doel en een tijdje later was hij de held door een vrije trap van Rodriguez prachtig uit de kruising te tikken.

Het duel tussen Zwitserland en Polen ging dus verder in een verlenging, waarin beide ploegen weinig risico's meer namen. Zwitserland was het dichtst bij de voorsprong. Invaller Derdiyok kreeg twee kansen, waarvan hij de eerste had moeten maken. Een voorzet belandde precies op zijn hoofd, maar ondanks dat hij alle ruimte had, wist hij het doel niet te vinden. Fabianski tikte de bal uit de hoek.

Geen doelpunten in de verlenging, dus werd het strafschoppen. Bij de tweede penalty's ging het al mis voor de Zwitsers. Xhaka schoot hard, maar miste het doel. Doordat bij Polen niemand miste, plaatste het land zich als eerste voor de kwartfinales van het EK. Daarin treft het de winnaar van Kroatië - Portugal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen