O'Neill: "Frankrijk doet me beetje denken aan 1998"

25 juni 2016, 18:03

Op voorhand is Ierland duidelijk de underdog voor het duel van morgen (zondag) in Lyon met gastland Frankrijk in de achtste finales van het Europees kampioenschap. Niettemin heeft de ploeg van bondscoach Martin O'Neill vertrouwen voor de krachtmeting.

"We stappen met vertrouwen het veld op, dat is voor ons het voornaamste. Dit als gevolg van onze prestatie tegen Italië, dat was een heel goede", aldus O'Neill op de UEFA-website, doelend op de 1-0 zege op de viervoudig wereldkampioen van afgelopen woensdag. Daarmee dwongen de Ieren, als één van de vier beste nummers drie, een plek bij de laatste zestien af.

"Frankrijk is het gastland en ook de favoriet voor de titel. Ze doen me op een bepaalde manier denken aan 1998: een enorme druk, maar ze groeiden toen in het toernooi en wonnen deze uiteindelijk ook. Dit team voelt zich misschien net zo", stelt O'Neill. De oefenmeester roemt de mentale kracht van zijn elftal. "Dat is heel belangrijk geweest. Tegen Italië misten we vijf minuten voor tijd een grote kans. De spelers hadden toen kunnen denken dat het voorbij was, maar daarna scoorde Robbie Brady. Die goal is het toonbeeld van de spirit van onze ploeg. Maar we hebben ook een aantal goede spelers, anders pak je in die groep niet vier punten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen