Nawalka: "Na 1-1 kon je potentie van mijn elftal zien"

25 juni 2016, 20:04

De Poolse bondscoach Adam Nawalka is trots op zijn spelers. Polen bereikte zaterdag, als eerste land, de kwartfinales van het Europees kampioenschap in Frankrijk. Bij de laatste zestien werd Zwitserland na strafschoppen verslagen.

"Zwitserland is zowel verdedigend als aanvallend van wereldklasse. Het is niet verrassend dat, toen ze achter stonden, ze gingen aanvallen. We moesten ons diep terug laten zakken, waardoor zij kansen konden creëren", aldus Nawalka op de UEFA-website. "Maar het belangrijkste is dat, toen zij de 1-1 maakten, je de potentie van mijn elftal kon zien. We waren in staat van verdedigen naar aanvallen over te schakelen, waardoor we weer de controle namen."

"De eerste helft was geweldig. We kregen veel kansen en kwamen ook met 1-0 voor, maar we hadden vaker kunnen scoren en de volledige controle kunnen nemen", vervolgt Nawalka. "Deze wedstrijd heeft voor veel emoties gezorgd, maar mijn spelers hebben geweldig werk geleverd. We kijken met vertrouwen uit naar de volgende wedstrijd. Mentaal zullen we er klaar voor zijn. We hebben nog steeds krachten in ons hoofd en gaan die nu loslaten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen