Wales grijpt kwartfinaleplek ten koste van Noord-Ieren

25 juni 2016, 20:23

Wales behoort tot de laatste acht landen van dit EK. Noord-Ierland werd vanavond door de Welshmen met 1-0 verslagen. In de slotfase van het duel forceerde Gareth Bale een treffer, door de bal scherp voor het doel te gooien. De Noord-Ierse verdediger Gareth McAuley zorgde daarop met een eigen doelpunt voor de beslissende 1-0.

Wales mag het in de volgende ronde opnemen tegen België of Hongarije. Morgenavond maken beiden landen uit wie de andere kwartfinalist wordt. Wales doorliep ogenschijnlijk eenvoudig de groepsronde van het EK en eindige tot ieders verbazing als groepshoofd in groep B, boven buurman Engeland. Waar het behalen van de volgende ronde al gold als een uniek record voor het land, werd er vandaag dus nog grotere geschiedenis geschreven.

Aaron Ramsey gaf in de vijfenzeventigste minuut de bal op de linkerflank mee aan Bale, die daarop een scherpe, lage voorzet produceerde op de ingevallen spits Hal Robson-Kanu. Voordat de aanvaller bereikt werd was het echter de Noord-Ierse verdediger Gareth McAuley die de bal ongelukkig in eigen doel werkte. In een uiterste poging de bal weg te werken tikte hij het leer achter zijn eigen doelman, waarmee hij een onontkomelijke Noord-Ierse nederlaag inleidde.

Wales had lange tijd moeite om het spel te maken. De enige grote kans uit de eerste helft namens de Welshmen kwam op naam van Aaron Ramsey. De middenvelder van Arsenal was attent bij een fraai teruggekopte bal van spits Sam Vokes, maar tikte de bal uiteindelijk tegen het net vanuit buitenspelpositie.

Noord-Ierland – met de tot cultfiguur gebombardeerde Will Grigg opnieuw op de bank – kwam vanavond kwaliteit tekort om Wales echt onder druk te zetten. Stuart Dallas stichtte in de eerste helft gevaar met een schot van afstand. Met zijn wreef zocht hij de korte hoek, die echter goed beschermd werd door Wales haar doelman Wayne Hennesey.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen