O'Neill: "Manier waarop we verliezen heel wreed"

25 juni 2016, 22:22

Michael O'Neill, de bondscoach van Noord-Ierland, vindt dat zijn elftal meer verdiende in de achtste finales van het Europees kampioenschap in Frankrijk tegen Wales. De Noord-Ieren verloren door een eigen doelpunt van Gareth McAuley in de tweede helft met 1-0.

"De verschillen waren klein. Voor mijn gevoel hadden we de overhand. In grote delen van de wedstrijd waren we de betere ploeg. De manier waarop we verliezen is echter heel wreed. Volgens mij hadden we het over negentig minuten gezien niet verdiend om te verliezen", reageerde O'Neill na de wedstrijd in gesprek met de officiële website van de UEFA.

O'Neill is wel trots dat Noord-Ierland zich zo goed heeft geweerd tegen Wales, dat met Gareth Bale en Aaron Ramsey de beschikking heeft over twee topspelers. "Toch hebben we hen in het grootste deel van de wedstrijd onder druk gezet, waardoor we de gelegenheid hadden om zelf te winnen", vervolgde de oefenmeester. "Maar we hebben op zure wijze verloren, daarvan moeten we leren. Dit was ons eerste grote toernooi sinds dertig jaar, het was dus sowieso een positieve ervaring geworden. De manier waarop we hebben gepresteerd in een heel sterke groep verdient lof. Het zorgt ervoor dat we met veel trots huiswaarts keren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen