Grigg niet in actie: "Kies niet op basis van spreekkoren"

26 juni 2016, 11:18

Zonder dat hij ook maar één seconde binnen de lijnen is verschenen op Euro 2016, is Will Grigg de populairste man van het toernooi geworden. Niet alleen de fans van Noord-Ierland, maar voetbalfans door heel Europa zingen continu het pakkende nummer 'Will Grigg's on fire'. Omdat de Noord-Ieren door een 1-0 verlies tegen Wales klaar zijn op het EK, gaat Grigg echter zonder speelminuten naar huis.

Veel mensen vinden het jammer dat Michael O'Neill geen speeltijd gegeven heeft aan Grigg. De bondscoach van Noord-Ierland gaf tekst en uitleg na de uitschakeling op het EK. "Hij heeft geen kans gekregen om te spelen. Hij was onze vierde keus voor de spitspositie", aldus O'Neill. "Hij is een goede en jonge speler voor wie een grote toekomst weggelegd is, maar ik kies mijn team niet op basis van de speekkoren bij de fans", aldus de trainer, die de 24-jarige Grigg wel twintig competitiegoals voor Wigan Athletic zag maken in 2016.

O'Neill had verder weinig positieve woorden over voor Martin Atkinson, de scheidsrechter in het duel met Wales. "Ik ben teleurgesteld over het vele tijdrekken in de wedstrijd, daar had de scheidsrechter meer aan kunnen doen. Vier minuten blessuretijd was onvoldoende", aldus de Noord-Ierse bondscoach, die verdediger Gareth McAuley een eigen doelpunt zag maken. "Dit doet pijn. Het is een zeer wrede manier om te verliezen. Dat hebben we niet verdiend", vindt O'Neill.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen