Jørgensen verwacht meer dan 15 goals bij Feyenoord

26 juni 2016, 15:52

Feyenoord wil er nog graag een vleugelaanvaller bij, maar tot dusver is Nicolai Jørgensen de enige zomerse versterking die neergestreken is in Rotterdam-Zuid. De Deense spits werd overgenomen van FC Kopenhagen. Omdat hij de Eredivisie hoger en aanvallender inschat dan de Deense competitie, hoopt hij zijn Deense doelpuntentotaal van afgelopen seizoen te overtreffen.

Jørgensen kijkt vol verwachting uit naar zijn periode in De Kuip. "Ik vind het voetbal interessant. Feyenoord toonde veel interesse en het is gewoon een grote club voor mij. Feyenoord is een grotere club dan FC Kopenhagen. De Nederlandse competitie is beter dan de Deense", zegt de spits tegen de NOS. "Ik maakte vorig seizoen vijftien doelpunten voor Kopenhagen. Ik denk dat ik hier meer kansen krijg, omdat het Nederlandse voetbal aanvallender is. Dus dit seizoen moet ik op meer doelpunten kunnen eindigen."

De Deen noemt zichzelf een sterke en grote spits. "Mijn fysiek is heel belangrijk voor mij. Mijn rechtervoet is het sterkst", geeft Jørgensen aan. Hij heeft ervaring in de Bundesliga, de Champions League en de Europa League, maar weet dat de Klassieker tussen Feyenoord en Ajax bijzonder is. "Het gaat hier volgens mij helemaal los als Feyenoord tegen Ajax speelt. Ik ben blij dat ik dat mee ga maken."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen