Dag 17 van het EK: Snelste strafschop en snuffelende Joachim

26 juni 2016, 22:07

De zeventiende dag van het Europees kampioenschap in Frankrijk stond onder meer in het teken van de snelste strafschop ooit op het EK. Daarnaast lieten de supporters zich van hun positieve kant zien, snuffelde Joachim er maar weer eens op los en is Morata geadviseerd met een helm te spelen tegen Italië.

De snelste penalty in de Griezmann-show

Wie pas na de derde minuut van het duel tussen Frankrijk en Ierland inschakelde op televisie, zal even in zijn ogen gewreven hebben bij het zien van de score. De Ieren stonden namelijk al met 0-1 voor. Robert Brady benutte een door Paul Pogba veroorzaakte strafschop en schreef daarmee geschiedenis. Zijn rake penalty was de snelste ooit in EK-verband. Voorheen was dat de pingel van Luka Modric, tijdens Kroatië-Oostenrijk in 2008. De strafschop van Brady was bovendien de op één na snelste EK-goal ooit. Alleen de Rus Dmitri Kirichenko was in 2004 sneller, in de wedstrijd tegen Griekenland. De penalty van Brady leidde overigens niet tot een sensatie, aangezien Antoine Griezmann de Ieren hoogstpersoonlijk naar huis stuurde met [a,http://www.fcupdate.nl/video/12481/griezmann-helpt-frankrijk-naar-kwartfinale-ek/,_blank,twee puike goals] voor thuisfavoriet Frankrijk.

Genieten van fans

Je kan op dit EK soms meer genieten van het gedrag van de fans dan van het voetbal zelf. Wat te denken van de supporters van Noord-Ierland en Ierland, die er elke keer weer een feestje van weten te maken. Jammer genoeg zijn beide ploegen nu uitgeschakeld op het EK. Rond het duel tussen Frankrijk en Ierland (2-1) was het wel weer genieten…

Nederland deed overigens ook even van zich spreken op het EK. Deze fans lieten het toernooi in Frankrijk een héél klein beetje oranje kleuren...

Snuffelende Joachim

Joachim Löw wist zich na zijn beruchte snuffelincident in de wedstrijd tegen Oekraïne een tijdje rustig te houden langs de zijkant. Maar de bondscoach van Duitsland liet zich tegen Slowakije toch weer even gaan. Ditmaal stopte hij zijn hand niet in zijn broek, maar onder zijn oksel. En ook ditmaal werd vervolgens de hand voor de neus gehouden om even te ruiken wat de stand van zaken was. Het is maar de vraag of de Duitse media er weer groot over zal berichten. Na het duel met Oekraïne viel heel Duitsland over de coach heen, waarna hij zijn excuus aanbod op een persconferentie.

Helm voor Morata

Alvaro Morata moet zich opmaken voor een flinke kraker op maandag tijdens het EK in Frankrijk. Spanje neemt het dan op tegen Italië en volgens velen is dat de mooiste wedstrijd in de achtste finale van het toernooi. Morata wacht een zware wedstrijd, aangezien Italië met drie verdedigers achterop speelt die alledrie voor Juventus spelen. De afgelopen twee seizoenen waren zij in Turijn teamgenoot van Morata. De Spaanse spits kreeg al een gekscherend berichtje van Giorgio Chiellini, Andrea Barzagli en Leonardo Bonucci dat hij het beste een helm kan dragen. "Ze zeiden dat ze me het leven zuur gaan maken."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen