Podolski vindt opzet EK 'dom': "Toernooi start nu"

27 juni 2016, 18:17

Net als vele anderen is Lukas Podolski niet te spreken over het format dat de Europese voetbalbond UEFA voor het huidige EK gebruikt heeft. De gelouterde international van Duitsland noemt de veranderingen in de opzet voor het eindtoernooi in Frankrijk 'dom'.

De uitbreiding van het deelnemersveld, van 16 naar 24 ploegen, brengt veel discussie teweeg in de voetbalwereld. Deze wijziging heeft voor meer deelnemers en zelfs vijf debutanten op het EK gezorgd, maar volgens velen ook voor minder spanning en meer onzekerheid. Zo gingen de beste vier van de zes nummers drie door naar de knock-outfase en moest Albanië door deze regel drie dagen wachten, voordat het hoorde dat de tickets naar huis geboekt moesten worden.

"De groepsfase was een beetje vreemd, omdat de UEFA wat stommige dingen heeft gedaan met het systeem", sprak Podolski zondag na de 3-0 overwinning van Duitsland op Slowakije in de achtste finales van het EK. "Het gaat me niet om de kleinere landen, het gaat om de keuzes. Sommige ploegen zaten in de wachtkamer. Ook is het mogelijk om ondanks twee verliespartijen door te gaan", doelt Podolski op Noord-Ierland. Dat is een beetje verwarrend."

"Het toernooi start nu echt", zegt Podolski verder. Voor de Duitse international zei Joachim Löw, de bondscoach van Die Mannschaft, al dat het nieuwe EK-format 'saaier' was.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen