Kort geding De Graafschap tegen KNVB op 5 juli

27 juni 2016, 19:15   Bijgewerkt: 28 juni 2016, 07:50

Dinsdag 5 juli wordt een belangrijke dag voor De Graafschap. Het is de dag dat het kort geding van de Doetinchemmers tegen de KNVB zal dienen. De plaats van handelen zal de rechtbank in Utrecht zijn. De zaak start om 13.30 uur.

De Graafschap leek lange tijd in de Eredivisie te mogen blijven omdat de licentiecommissie van de KNVB FC Twente wilde laten degraderen, maar hoorde vervolgens van de beroepscommissie van de voetbalbond dat de Tukkers alsnog op het hoogste niveau mochten blijven. Na een periode van wachten was De Graafschap dus toch nog veroordeeld tot de Jupiler League. Via de burgerrechter hopen De Superboeren hier wat aan te kunnen veranderen.

De Graafschap eindigde afgelopen seizoen als zeventiende in de Eredivisie en werd in de finaleronde van de play-offs om promotie/degradatie uitgeschakeld door Go Ahead Eagles. Door de situatie rond Twente was er veel hoop op een plek in de Eredivisie, maar tot onbegrip en woede van De Graafschap werd de degradatie van Twente dus ingetrokken.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen