Italië neemt tegen Spanje revanche voor verloren EK-finale

27 juni 2016, 19:57   Bijgewerkt: 27 juni 2016, 20:09

Met een overtuigende 2-0 zege in de achtste finales van het EK heeft Italië revanche genomen op de verloren EK finale tegen Spanje, vier jaar geleden. Dit keer kwam Spanje er niet aan te pas en was Italië de gehele wedstrijd de betere ploeg. Het was routinier Giorgio Chiellini die Italië in de eerste helft van dichtbij op voorsprong schoot, Graziano Pellè maakte er in blessuretijd 2-0 van.

Ten opzichte van die EK-finale uit 2012 stonden de zaken er nu veel anders voor. Italië kwam met een goed gevoel uit de groepsfase door als boven België, Ierland en Zweden te eindigen, terwijl Spanje de groepswinst in de laatste ronde verspeelde door van directe concurrent Kroatië te verliezen.

Het leidde tot frustraties bij Spanje, die gedurende de wedstrijd tegen Italië ook weer te zien waren. De Italianen waren veel rustiger en lieten de bal veel simpeler van voet naar voet gaan. Via Graziano Pelle rook het na acht minuten al aan de voorsprong, maar David De Gea redde op de inzet van de voormalig spits van Feyenoord.

Snel in de tweede helft moest de Spaanse doelman van Manchester United weer optreden. Eder sprintte op de keeper af na een slim passje van Pelle en had de 2-0 op zijn schoen. De Gea hield Spanje echter op de been, dat voor de kans van Eder spits Morata nog naast had zien koppen uit een corner.

Spanje moest door alle aanvallen veel ruimte achterin weggeven en dat kwam de Spanjaarden duur te staan. Invaller Lorenzo Insigne behield het overzicht en opende op een andere invaller, Matteo Darmian. Die vond de geheel vrijestaande Pelle met een voorzet. De spits twijfelde niet en scoorde, net als tegen België, weer met een volley. Het duel was beslist en even later floot Çakir voor het einde van de wedstrijd. Italië speelt zaterdag de kwartfinale, tegen Duitsland in Bordeaux.

[photo,98857,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen