Hodgson vertrekt na mislukt EK door Engelse achterdeur

27 juni 2016, 23:20

Vrijwel direct na de dramatische uitschakeling van Engeland op Euro 2016 is duidelijk geworden dat Roy Hodgson niet langer de bondscoach van The Three Lions zal zijn. De ontluisterende 2-1 nederlaag tegen het bescheiden IJsland in de achtste finales van het EK is hem fataal geworden.

Voorafgaand aan het EK kwam naar buiten dat de toekomst van Hodgson bij de Engelse ploeg afhing van de prestaties in Frankrijk. Aangezien het optreden op het eindtoernooi ronduit teleurstellend verlopen is, zit het erop voor Hodgson. Het verlies van Engeland tegen IJsland wordt in zijn vaderland gezien als de grootste vernedering sinds de nederlaag tegen de Verenigde Staten in 1950 op het WK in Brazilië.

Met IJsland trof Engeland de nummer 34 van de wereldranglijst en een land met een populatie van slechts 330.000 mensen. Wayne Rooney schoot de Engelsen al vroeg op een 0-1 voorsprong, maar Ragnar Sigurdsson en Kolbeinn Sightórsson schoten de IJslanders binnen twintig minuten al naar de uiteindelijke eindstand van 2-1.

Hodgson stond vier jaar lang aan het roer bij de Engelse ploeg. Hij was de best betaalde bondscoach van het EK.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen