Iniesta: "Ons plan was verkeerd, zeker de eerste helft"

28 juni 2016, 09:48

Spanje begon het Europees kampioenschap in Frankrijk als titelverdediger, nadat het vier jaar geleden overtuigend met 4-0 van Italië won in de finale. Gisteren (maandag) bleken de Italianen echter met 2-0 te sterk door als een hecht collectief te spelen. Juanfran, die met Atlético Madrid zo vaak de tegenstander frustreerde, kreeg daarmee een koekje van eigen deeg.

"Italië was beter dan wij waren. Toch vind ik wel dat het meest eerlijke resultaat een gelijkspel en dus een verlenging was geweest, want het verschil was klein", aldus Juanfran tegenover de toegestroomde pers. "We zijn erg teleurgesteld vanwege de uitschakeling. Er was een grote toewijding in de kleedkamer en we hadden niet verwacht er nu al uit te liggen."

Volgens zijn ploeggenoot Andrés Iniesta was het speelplan van Spanje niet in orde. "We waren te veel bezig met de tegenstander, met wat zij zouden gaan doen. Dat heeft ons de das omgedaan. Vooral in de eerste helft was onze aanpak verkeerd. Dat is een grote teleurstelling, die we zullen moeten accepteren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen