Emery dankt Sevilla: "Zijn de koningen van de Europa League"

28 juni 2016, 12:15

Unai Emery was de afgelopen jaren ontzettend succesvol met Sevilla. Hij zorgde voor een unieke prestatie door driemaal op rij de Europa League te winnen. Emery is de beoogde opvolger van Laurent Blanc bij Paris Saint-Germain en toont zich in gesprek met AS dankbaar voor zijn tijd bij Sevilla.

"Ik sta elke ochtend op met warme gevoelens voor Sevilla, voor de afgelopen drieënhalf jaar waarin we samen geweldige momenten hebben beleefd. Ik arriveerde op een moeilijk moment voor de club, nadat Sevilla zich twee seizoenen op rij niet had geplaatst voor Europees voetbal. Het was duidelijk dat daar mijn uitdaging lag."

"Toen ik naar Sevilla kwam, maakte ik een deal met de president: ik beloofde Sevilla naar de Champions League te brengen. De president bleef me maar vertellen dat van me verwacht werd dat we finales haalden en trofeeën wonnen. Beide doelen zijn bereikt. In drieënhalf jaar hebben we acht finales bereikt en drie prijzen gewonnen."

"De seizoenen in een steeds beter wordende competitie hebben ons ertoe in staat gesteld om onvergetelijke momenten in Europa te beleven. Drie Europa League-titels op rij hebben ervoor gezorgd dat Sevilla en de fans nu de koningen van die competitie zijn. Daarbovenop komt nog dat ik spelers heb zien groeien, met positieve gevolgen voor die spelers én voor de club."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen