"Nieuwe Britse bondscoach zorgt voor meer mislukking"

28 juni 2016, 13:19

Engeland beleefde gisteren (maandag) een enorme teleurstelling door in de achtste finale van het Europees kampioenschap uitgeschakeld te worden door Engeland. Joey Barton, die regelmatig voor opschudding zorgt in de media, was uitgesproken: volgens hem viel ook Gary Neville, assistent-bondscoach van Roy Hodgson, door de mand.

"Ook Neville en de andere assistent moeten weg. Ik denk dat de Neville-mythe inmiddels wel is geëxplodeerd. Het WK 2014, zijn periode bij Valencia en dit EK zeggen voldoende", zo is de huidige speler van Celtic via Twitter niet mals in zijn oordeel.

"Als je echt wilt winnen, moet je de beste mensen inhuren en een coachcultuur aanmoedigen vanaf de wortels. Ze moeten stoppen deze banen aan oud-profs te geven. Ze mogen dan geweldige spelers zijn geweest, maar coachen vergt totaal andere vaardigheden. Bovendien moet je als coach ervaring opdoen door te leren in de praktijk."

Barton vindt dat Engeland een buitenlandse coach moet aanstellen. "De best mogelijke manager moet worden aangesteld. Alle Britse trainers moeten niet eens worden overwogen. Zij zullen alleen maar meer mislukking brengen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen