Nani: "Vergelijking tussen Portugal en Griekenland is onzin"

28 juni 2016, 15:23

Portugal bereikte de kwartfinale van het Europees kampioenschap, zonder dat het in één van de vier eerste wedstrijden na 90 minuten op voorsprong stond. Drie gelijke spelen in de poulefase bleken voldoende voor de achtste finale, waarin Kroatië na verlenging werd verslagen.

Portugal mag dan nog steeds in het toernooi actief zijn, het elftal kreeg veel kritiek te verwerken uit eigen land. De vergelijking met het ultradefensieve Griekenland uit 2004 werd zelfs getrokken. Nani is het daar niet mee eens, zo citeerde Abola hem op de persconferentie. "We zijn in niets te vergelijken met Griekenland. We hebben ook goede dingen laten zien, maar dat kan nou eenmaal niet iedere wedstrijd."

"Voor mij is dit een van de beste momenten voor de selectie. De groep is uitstekend, zowel de jeugd als de spelers die zich al jarenlang hebben bewezen. Jonge en oude spelers zijn naar elkaar toegegroeid en dat is een van de factoren dat we in de kwartfinale staan. Alle voorwaarden om ver te komen zijn aanwezig."

Toch ziet hij Portugal niet als de favoriet tegen Polen. "We weten dat Polen een zeer sterk team is, met ervaren spelers. We moeten op ons best zijn en zullen moeten lijden", zo geeft Nani aan. Overigens trainden André Gomes en Raphael Guerreiro opnieuw apart van de groep. Het is nog onduidelijk of zij tegen Polen kunnen starten. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen