Griezmann speelt liefst in de as: "Voel me fijn in vrije rol"

28 juni 2016, 15:57

Frankrijk ging in de achtste finale van het EK rusten met een 1-0 achterstand tegen Ierland, maar twee goals van Antoine Griezmann in de tweede helft schonken het gastland toch nog de overwinning. Na rust verhuisde de aanvaller van Atlético Madrid van de rechtervleugel naar de as van het veld, in de rug van Olivier Giroud. Daar komt hij naar eigen zeggen beter tot zijn recht.

"Ik ben bij Atlético gewend om in de as te spelen. Toen ik net international van Frankrijk was, zei ik tegen de coach dat ik overal zou spelen waar hij me nodig had. Maar nu moet ik eerlijk zeggen dat ik me centraal wel een stuk beter voel", zo vertelt de Fransman op de website van de UEFA. "Als ik dicht achter de spits speel, met Kingsley Coman aan de rechterkant, heb ik min of meer een vrije rol en kan ik doen of laten wat ik wil."

Inmiddels is hij gedeeld topscorer van het toernooi, samen met Álvaro Morata en Gareth Bale. "Daarvan ben ik op de hoogte, maar het is verder geen doel op zich. Het dansje dat ik na mijn derde goal deed, had ik overigens al eerder willen inzetten. Maar tegen Albanië liepen de emoties te hoog op en vergat ik het. Dat gebeurde ook bij mijn gelijkmaker tegen Ierland."

Zondag speelt Frankrijk de kwartfinale. Niet tegen Engeland, zoals verwacht, maar tegen het verrassend goed presterende IJsland. "Het is een droom om de kwartfinale van het EK te spelen voor onze eigen fans. Wie de tegenstander is, maakt niet uit. We moeten gewoon alles geven en winnen. Het EK is een mislukking als we er zondag uitvliegen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen