Hodgson heeft geen antwoorden, FA start zoektocht

28 juni 2016, 19:48

Roy Hodgson maakte maandagavond na de ontluisterende 2-1 nederlaag tegen IJsland in de achtste finale van het EK 2016 in Frankrijk al duidelijk dat hij zal afzwaaien als bondscoach van het Engelse elftal, maar gaf dinsdagavond nog extra tekst en uitleg rond de situatie.

Hodgson, die meteen na de dramatische 2-1 zijn ontslag indiende, kampt met hevige teleurstelling. "Eén zekere wedstrijd heeft veel schade aangericht aan mijzelf, maar ook aan het team. Er moet nu flink gerepareerd worden", weet de vertrekkende bondscoach van Engeland. Hij vindt het lastig om de nederlaag te verklaren. "Er zijn geen magische antwoorden", aldus Hodgson, die de berichten over muiterij ontkent. "Er was geen indicatie dat de spelers onze plannen niet steunden. Ze hebben hard gewerkt om onze strategie uit te voeren."

Martin Glenn, directeur van de Engelse voetbalbond FA, gaat zich nu met de bond beraden over een opvolger van Hodgson en mogelijk een wijziging van de te varen koers. "We kijken naar de beste persoon, dat hoeft niet per definitie een Engelsman te zijn", aldus Glenn. "We moeten ons weer laten gelden op grote toernooien, zoals we dat vijftig jaar geleden deden", refereert Glenn naar de wereldtitel in 1966.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen