CL-voorronde gestart, vijf Nederlanders gelijk in EL

28 juni 2016, 20:00

Het EK 2016 in Frankrijk is nog in volle gang, maar het nieuwe seizoen in de Champions League is dinsdag al afgetrapt. Het duel tussen Flora Tallinn uit Estland en het Gibraltarese Lincoln Red Imps FC is geëindigd in een 2-1 overwinning voor de ploeg uit Tallinn.

Rauno Alliku gaat de boeken in als eerste doelpuntenmaker van het Champions League-seizoen. Naast het duel in Tallinn worden ook Valletta-B36 Torshavn, FC Stana Coloma-Alashkert FC en TNS-Tre Penne Galazzano afgewerkt op deze dinsdagavond. Over vier weken komt Ajax aan bod in de derde voorronde van het miljoenbal.

De eerste voorronde van de Europa League is ook begonnen. Naast FC Kapaz-Dacia Chisinau (0-0) en Rabotnicki-Buducnost Podgorica (1-1) werd het duel tussen Partizani en Slovan Bratislava (0-0) gespeeld. Bij laatstgenoemde club kwamen er vijf Nederlanders in actie: Lorenzo Burnet, Joeri de Kamps, Ruben Ligeon, Lesley de Sa en Mitchell Schet. De Sa werd een kwartier voor tijd gewisseld voor Frantisek Kubik (ex-ADO Den Haag), de rest speelde de hele wedstrijd in het doelpuntloze gelijkspel.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen