Stam heet Van den Berg officieel welkom bij Reading

28 juni 2016, 21:13

Het was al bekend dat Joey van den Berg zijn zinnen had gezet op een transfer naar Engeland en de 30-jarige middenvelder heeft vandaag (dinsdag) met een sjaal in het Madejski Stadium van Reading FC mogen poseren. De van sc Heerenveen afkomstige routinier heeft voor twee seizoenen getekend bij The Royals.

Van den Berg treedt in de voetsporen van Ajax-jeugdexponent Danzell Gravenberch, die eerder deze zomer al als eerste zomeraanwinst werd gepresenteerd door Reading. De kersverse versterking komt over van Heerenveen, waar zijn contract deze zomer afliep. Van den Berg voegt zich woensdag meteen bij de selectie van de Championship-club.

Manager Jaap Stam, die zelf Jong Ajax verruilde voor de Engelse club, is blij met de komst van zijn landgenoot. "Hij is het type speler dat we nodig hebben in onze selectie. Hij is een linksbenige middenvelder, maar komt ook als centrumverdediger of linksback uit de voeten. Hij is fysiek sterk en beschikt over een goed karakter en een winnaarsmentaliteit. Hij wil het maximale uit zijn teamgenoten halen en is technisch ook nog eens vaardig."

Naast Heerenveen speelde Van den Berg eerder ook voor onder meer FC Omniworld, Go Ahead Eagles en PEC Zwolle.

Foto: Reading FC

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen