Montella moet Milanese voetbalreus wakker schudden

28 juni 2016, 22:47   Bijgewerkt: 29 juni 2016, 09:16

AC Milan heeft de zoektocht naar een nieuwe trainer afgerond. De slapende voetbalreus heeft Vincenzo Montella aangesteld als opvolger van de vertrokken Cristian Brocchi. Wederom hebben de Rossoneri zodoende voor een niet al te ervaren coach, die wel zeer succesvol was als speler, gekozen. Montella tekent voor twee jaar in San Siro, waar komend seizoen geen Europees voetbal gespeeld wordt door de rood-zwarten.

De geluiden over een overstap van Montella naar Milan werden de afgelopen dagen al steeds luider en de komst van de trainer is nu dus helemaal rond. De oud-spits komt over van Sampdoria, waar zijn contract afgekocht moest worden. Nadat voorzitter Silvo Berlusconi groen licht had gegeven, kon Milan de deal in orde maken. De toestemming kwam ook van de Chinese investeerders die op het punt staan om de Italiaanse topclub over te nemen. Naar verluidt gaat Montella 2,3 miljoen euro per seizoen verdienen bij Milan.

Montella staat sinds 2011 op eigen benen als trainer. Destijds ging hij aan de slag bij AS Roma, waar hij de ontslagen Claudio Ranieri opvolgde en waarmee hij zesde werd in de Serie A. Omdat de Romeinen niet met hem doorgingen, stapte Montella over naar Catania. Daar leverde hij prima werk, waardoor Fiorentina hem losweekte uit Sicilië. Met La Viola werd Montella drie keer vierde in de Serie A. De ploeg uit Florence speelde fris en aanvallend voetbal onder de voormalig international, maar de keuzeheer vertrok na een conflict met de club. In november 2015 verving hij Walter Zenga bij Sampdoria, waarmee hij lijfsbehoud realiseerde in de Serie A.

Als speler was Montella zeer succesvol bij onder meer Sampdoria en AS Roma. Dankzij zijn karakteristieke manier van juichen, als een vliegtuig, draagt hij de bijnaam L'Aeroplanino.

[photo,90060,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen