De Graafschap onderzoekt integriteit beroepscommissie

28 juni 2016, 23:14

De advocaat van De Graafschap heeft van zijn cliënt de opdracht gekregen om de integriteit van de leden van de beroepscommissie licentiezaken te onderzoeken. Dit naar aanleiding van het besluit om de door de licentiecommissie voorgestelde degradatie van FC Twente terug te draaien, wat dramatische gevolgen had voor De Graafschap.

In plaats van de degradatie kreeg Twente een geldboete van 'slechts' 181.000 euro. "We onderzoeken de onafhankelijkheid van de leden van de beroepscommissie", aldus De Graafschap-advocaat Danny Snijders, die weet dat twee leden van de commissie in Enschede studeerden. "In twee gevallen komen we tot de conclusie dat het onhandig is dat zij deel hebben uitgemaakt van de beroepscommissie. Ik vergelijk het met het arbiter Björn Kuipers (woonachtig in Oldenzaal). Die fluit ook geen wedstrijden van FC Twente."

Het was al duidelijk dat De Graafschap niet zomaar accepteert dat het naar de Jupiler League degradeert. Er werd al een kort geding aangespannen, deze dient volgende week dinsdag (5 juli) in Utrecht. "Daarin gaat het niet om de integriteit van de leden van de beroepscommissie. Dat zou pas gaan spelen als het tot een bodemprocedure komt", stelt Snijders in gesprek met De Gelderlander.

KNVB-woordvoerder Koen Adriaanse benadrukt tegenover bovengenoemd medium dat de beroepscommissie absoluut onafhankelijk is. "In totaal zitten er acht leden in en de voorzitter van de beroepscommissie maakt voor elke zaak een selectie. Hetgeen De Graafschap wil onderzoeken, is wat ons betreft dan ook onnodig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen