FA klopt voor interim-klus wellicht aan bij Southgate

28 juni 2016, 23:59   Bijgewerkt: 30 juni 2016, 11:56

Omdat de Engelse voetbalbond FA de perfecte bondscoach wil vinden na het vertrek van Roy Hodgson, ligt het voor de hand dat het eerst in zee zal gaan met een interim-manager. De voetbalfederatie van Engeland is bereid om deze klus te overhandigen aan Gareth Southgate.

Nu het EK op dramatische wijze, met een 2-1 nederlaag tegen IJsland in de achtste finales, afgelopen is voor Engeland, is de focus plotseling al op de WK-kwalificatiecampagne komen te liggen. Deze openen The Three Lions in september tegen Slowakije. FA-topman Martin Glenn sluit niet uit dat Southgate dan (tijdelijk) aan het roer zal staan. "We zullen het zien. We willen graag een bondscoach aan stellen voor de eerste WK-kwalificatiewedstrijd. We noemen geen namen, maar dat zou een logische kandidaat zijn", aldus Glenn volgens de BBC.

Uiteindelijk moet na een interim-manager de perfecte bondscoach gevonden worden. "Het is een heel belangrijke keuze en daarom is het misschien beter om eerst een paar maanden te wachten. Dan is een interim-oplossing prima. Uiteindelijk moeten we de beste persoon voor deze baan vinden."

Southgate is momenteel bondscoach van Jong Engeland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen